3 timer
3 timer
2 brød
Bløtlegging
Deig
Bland sammen havregryn, sammalt hvete, havrekli og vann i en bakebolle. Elt godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med plast og la den stå på benken i 20 minutter.
Ha hvetemel, salt, sukker, melk og rapsolje i samme bakebolle. Smuldre i gjæren og elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete.
Dekk bakebollen med plast og la den stå lunt i ca. 45 minutter til deigen har blitt dobbelt så stor.
Del deigen i to like store emner. Form avlange brød. Pensle brødene med sammenvispet egg. Rull dem i havregryn og lag forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv. Legg brødene i to smurte 2-liters brødformer. Dekk formene med et klede, og sett dem på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse.
Stek brødene på en rist nederst i ovnen ved 220 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.
Home » Grovt havrebrød
Du vil nå motta en epost med informasjon om kampanjen og medlemsfordelene i Coop Hordaland. Del den gjerne videre med din venn.
Lykke til !